Познатата схема! Инвеститор в Девня си поръчва на екоексперти "независима" екооценка


Инвеститорът "ДИНИПО" ЕООД, който се кани да построи в Девня инсталация за преработка на излезли от употреба автомобилни гуми, е поръчал на екоексперти от Варна да изготвят "независима" екооценка - фирмата е "ЕКОЕКСПЕРТ 6" ЕООД. За повече информация относно новата инсталация натиснете тук.

инсталация за преработка на излезли от употреба автомобилни гуми

Напомняме, че по същият начин фирмата "Ви Пи Екосолюшънс" си поръча и плати на екоексперти от София да изготвят екодоклад за новата експериментална инсталация за термична преработка на опасни отпадъци в град Девня. Всичко ще бъде в "допустимите норми", разбира се, дори и не се съмняваме в това.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Девня ще се горят опасни отпадъци, докато папагалите продължават да чоплят семки

Новата "инсталация" ще има реактор, в който ще се разграждат при висока температура и чрез химични процеси производни на метана горива и мазут, а остатъците от производството ще се съхраняват в 4 склада, както и самото гоиво. Горивото ще се използва за зареждане на генераторите и двигателите на производствения процес. Коминът на инсталацията ще е с височина 13 метра!

Според "независимата" екооценка на "екоекспертите" от Варна "ЕКОЕКСПЕРТ 6" ЕООД, най-близката жилищна зона до площадката на инвеститора бил квартал "Река Девня", а истината е, че първият жилищен блок в квартал "Химик" се намира на разстояние 100 метра от корупционно изсечения парк, който ще се превърне в екобомба с финикийско подплатеното съгласие на местните измекяри от общината.

Също така, на стр. 10-11 се цитира мобилна станция, която отдавна я няма на територията на община Девня.

Добре познатата схема е напълно законна. Според българското законодателство няма нищо съмнително в това, инвеститорът сам да си заплати за екооценката. Няма и смисъл да се обжалват подобни "екооценки" в съда, тъй като всичко е законно. Изглежда това не е предпоставка за корупция според българският законодател (паразитите в Парламента).

За да е всичко напълно законно трябва да има и публично обсъждане, което в повечето случаи удобно се пришляпва набързо и става без знанието на гражданите.

Познатата схема е законна и всичко е в "допустимите норми".

Както се изрази млад девненец: Продължавайте да гласувате на фалшивите "избори" на мафията, и догодина може и ядрени екперименти да си правят с нас - напълно законно разбира се!

"Независимата" оценка от 25 страници, можете да видите тук - изтегляне.

Популярни публикации

ПОСЛЕДНО