Арестуваха сем. Баневи за пладнешкия обир на "Полимери"

На територията на фалиралото предприятие "Полимери" към момента не се извършват процесуално-следствени действия, всичко отдавна е разчистено от новия собственик и евентуалният доказателствен материал от там вече не е наличен, съобщи за "Девня - древна и съвременна" инж. Румен Дяков, консултант на "Хъс" ООД, която закупи активите на "Полимери" АД.

По-късно днес се оказа, че Специализираната прокуратура разследва приватизационната сделка от 1998 година, а бившите собственици на изпадналото в несъстоятелност дружество - Николай и Евгения Баневи - са арестувани в Ница тази сутрин.Николай и Евгения Баневи са арестувани в Ница - https://nova.bg/

Спецпрокурори и полиция атакуваха техни имоти у нас, проверява се и "Полимери" Николай и Евгения Баневи са арестувани в Ница, Франция, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.Двамата са задочно обвинени за длъжностно присвояване, документни измами, данъчни престъпления и пране на пари. Освен Европейска заповед за арест срещу Баневи има издадена и Европейска заповед за разследване, това означава, че френските власти също могат да извършват конкретни действия по делото, стана ясно от думите на Гешев.

Същевременно спецпрокурори и полиция атакуваха офиси и жилища на семейството у нас. Сред проверяваните обекти е и заводът "Полимери" в Девня. Обиските са по подозрения в данъчни престъпления и организирана престъпна група.
„Основният обект на разследване по това престъпление е източването на приватизираното предприятие „Полимери”, заяви Иван Гешев.
Извършват се процесуално-следствени действия на адреси в София и страната - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство.

Заводът "Полимери" беше приватизиран от Банев през 1998 г., а през 2013 г. бе обявен в несъстоятелност и беше назначен синдик. През 2017 г. пловдивската фирма "Хъс" закупи активите за сумата от 14.5 млн. лв.

Популярни публикации

ПОСЛЕДНО