Общинарите в Девня демонстрираха неуважително и неадекватно поведение

Изключително неуважително и неадекватно поведение демонстрираха вчера общинарите в Девня, след като група футболисти се появиха на редовната сесия на местния парламент и се включиха в точка „Питания“, за да отправят въпроси по сагата с ФК „Девня 2005“.

Думата бе дадена на доскорошния голмайстор на мъжкия отбор Денис Куцаров, който заедно с още четирима футболисти напусна клуба – в знак на несъгласие с начина, по който се менажира. Голмайсторът обаче не бе поканен на трибуната в пленарната зала, за да отправи своите въпроси пред микрофон, а общинарите през цялото време бяха с гръб към футболиста и не сметнаха за нужно да се обърнат с лице към него.

Въпросите на Денис Куцаров останаха без отговори, каквито обаче съветниците са длъжни да дадат на следващото заседание на местния парламент – в точка „Отговори на питания“.

А ето какво точно попита Денис Куцаров:

Към общинския съветник от АБВ и президент на ФК "Девня 2005" Диян Кателиев:

- Може ли да предостави информация как, в качеството си на общински съветник и член на постоянната комисия, отговаряща за спорта, е гласувал за отпускането на общински средства за клуба?

- Има ли спонсори този футболен клуб и ако да – кои са те и дава ли им отчет за изразходените средства?

Към брат му Николай Кателиев:

- Защо получава заплата за треньор на мъжкия отбор, при условие че тимът не води тренировъчна дейност?

- Къде Николай Кателиев е завършил средното си образование и успял ли е да се дипломира успешно?

- Използвал ли е Николай Кателиев тази диплома пред БФС, за да получи лиценз за треньор?

Към всички общинари и най-вече към петимата с ресор „Спорт“ начело с председателката на комисията Стела Христова (“Реформаторски блок”):

- Като сте гласували за субсидиите на този клуб, поне веднъж присъствали ли сте на мач, интересували ли сте се от проблемите на футбола в града и как се изразходват публичните средства за този клуб?

След последния въпрос, видимо жегнат, реплика отправя небезизвестният местен скотовъд и общински съветник Васил Иванов Кокала, който зад гърба си има несъвместима по своята оцветеност партийна биография:
„Аз само да подчертая, че най ма засегна в нета кат четах, че един вид ний сме виновни. Не стига дет отпусками пари, ами трябва сега да ходя да проверявам отчети и какво ли не. Ееее...“,
недоволства Кокала, за когото очевидно работата на общинския съветник е само да гласува със „За“, а после да се прави на паднал от круша.

Васил Иванов - Кокала, Девня
Кокала е поставил ултиматум на спортистите, че ако не се разберат помежду си, ще внесе докладна в Общинския съвет за закриването на ФК „Девня 2005“.

Популярни публикации

ПОСЛЕДНО