Общинарите в Девня нямат вода за футболистите, какво остава за фонтаните...

Вратарят на ФК "Девня 2005" Мирослав Андреев, футболистът Христо Янчев - Бързака и голмайсторът Денис Куцаров - Джаро напускат клуба заради несъгласия с начина, по който се управлява той от президента Диян Кателиев, който е и общински съветник от партия АБВ в индустриалното градче.

Пред "Девня нюз" Денис Куцаров-Джаро разказа, че конфликтът между президента и тримата футболисти е възникнал след последната домакинска контрола миналата неделя, която "Девня" загуби от "Бозвелийско" с 4:5.
"Поставихме няколко въпроса на Диян Кателиев, на които той отговори меко казано неубедително. Попитахме го защо по време на мачове не ни се осигурява минерална вода за пиене, а той ни отговори, че ако сме искали такива "екстри", щял да ни удържа от премиите.

На следващо място поставихме въпроса за премиите – защо варненци, които играят в нашия отбор, си получават парите навреме, а на нас, девненци, ни ги бавят с по 2 седмици. Отговорът на Диян Кателиев беше, че бил дал парите на варненци от джоба си.
Изглежда, че Общинарите в Девня нямат вода за футболистите, а ние очакваме цял фонтан да обслужват.


ВИЖТЕ ОЩЕ: Донкините фонтани още са сухи, няма кой да врътне кранчето

След проведен разговор с кмета Свилен Шитов, който ни посъветва да се разберем помежду си и настоя да има прозрачност, поискахме да видим как се изразходват публичните средства, които се превеждат на ФК "Девня 2005" от Общината. На това наше искане Диян Кателиев отговори с "Това няма как да стане!".

Искам всички девненци да знаят, че на варненци, които играят за нашия отбор, им се покриват и разходите за гориво, а когато на девненските футболисти им се налага да пътуват до някъде, те плащат от собствения си джоб, за да се придвижат от точка А до точка Б и обратно.
И до ден-днешен ние не разбираме защо братът на Диян Кателиев – Николай Кателиев, получава по 500 лева месечно в качеството си на треньор, след като нашият отбор не води тренировъчна дейност, а се събира от мач на мач", пита още Денис Куцаров - Джаро.
Тримата футболисти, които на практика оголват "Девня 2005" в навечерието на новия сезон, вероятно ще минат в редиците на конкурентния ФК "Белослав 1918". За част от своите питания до президента на девненския клуб те възнамеряват да сезират Прокуратурата и Икономическа полиция поради резонните съмнения за сериозни злоупотреби с публични средства и липсата на отчетност.

Популярни публикации

ПОСЛЕДНО