Футболният клуб на Девня пред разпад! Профукани са 140 бона за 4 години...

Голмайстора Денис Куцаров и футболистите Мирослав Андреев, Ивелин Пенев, Нелко Дуков и Станимир Стоянов напускат футболен клуб „Девня 2005“. Те няма да играят на предстоящия мач срещу „Черноморец“ - Бяла в събота и ще оголят отбора, докато клуба се управлява от двамата братя Кателиеви и техния приятел от детските години Мехмед Мехмедов.

Този клуб е регистриран като сдружение и няма договори с общината, но общинския съвет му отпуска пари без да иска отчет как са изразходени.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Общинарите в Девня нямат вода за футболистите, какво остава за фонтаните... 

На 2 септември 2018 година блога „Девня нюз“ отрази възникналия конфликт между футболистите и президента Кателиев, който е общински съветник от партия АБВ. Ето какво казва голмайстора Денис Куцаров пред блога:
„След проведен разговор с кмета Свилен Шитов, който ни посъветва да се разберем помежду си и настоя да има прозрачност, поискахме да видим как се изразходват публичните средства, които се превеждат на ФК "Девня 2005" от Общината. На това наше искане Диян Кателиев отговори с "Това няма как да стане".
След като партиеца Кателиев отговоря така, Денис Куцаров подава заявление в община Девня, с което иска предоставяне на достъп до информация, за да разбере как футболния клуб е отчитал парите, които община Девня му отпуска от бюджета си. От отговора става ясно, че от клуба не са постъпвали никакви отчети.

„Съгласно чл. 27 от Наредба за условията за финансово подпомагане на спортните клубове за високи постижения, спортните организации, които са получили средства от общинския бюджет отчитат и доказват пред Община Девня целесъобразността на разходваните средства до един месец след изразходването им, като при обективни причини отчетът може да се отложи, но не по-късно от 15 януари на следващата година и при писмено известяване на причините, които налагат това.

“Към настоящия момент в Община Девня не са постъпили отчети за разходването на отпуснатите средства“, е написано в отговор от Община Девня.

Изчисленията показват, че клуба е глътнал 140 бона за 4 години с благословията на общинския съвет, където Кателиев е общински съветник, но насреща няма нищо. Как се харчат тези пари може да види всеки, който отиде на стадиона в Повеляново.

Мизерията е пълна

„Изразходването на средствата, които общината отпуска на футболния клуб е непрозрачно. Диян Кателиев раздава премиите на ръка и ги отмята на хвърчащ лист без никой да е положил подпис. Болно ми е, че все повече девненци отписват децата си от клуба, а други играят в Белослав и Суворово. Стадиона е в окаяно състояние. Тревната настилка не се полива и е твърда като бетон. По време на мачовете не се осигуряват храна и напитки, въпреки че бюджет има. Детския отбор не води пълноценна тренировъчна дейност. Диян и брат му взимат по 560 лева и премии. Освен това Диян работи на още две места, в маслобойната и общинския съвет и се налага други да водят децата на мачове, което е недопустимо. Отборът не е ходил на медицински прегледи. Болничните картони на футболистите се заверяват фиктивно, за да не се харчат пари. Аз и момчетата вярваме, че кмета ще вземе нещата в свои ръце“, каза Денис Куцаров.

Докато нещата с този клуб не се оправят той и другите момчета повече няма да играят в отбора.

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Стадион Повеляново - Девня

Популярни публикации

ПОСЛЕДНО